Финалът на тазгодишното издание на Шампионска лига няма да бъде в

...
Финалът на тазгодишното издание на Шампионска лига няма да бъде в
Коментари Харесай

УЕФА премести финала на ШЛ от Санкт Петербург в Париж

Финалът на тазгодишното издание на Шампионска лига няма да бъде в Санкт Петербург, каквито бяха предварителните проекти. това взеха решение от УЕФА на незабавна среща по отношение на военната намеса на Русия в Украйна. Именно военният спор е предиздвикал управителните органи на Европейската футболна централа да изместят мястото на мача за трофея от най-престижния европейски клубен шампионат. По този метод в този момент мачът ще се играе в Париж.

Така на 28 май вместо на " Газпром Арена " в Санкт Петербург, финалът на Шампионска лига ще бъде на " Стад дьо Франс " в предградието на Париж Сен Дени.

От УЕФА показаха „ признателност и благодарност “ към френския президент Еманюел Макрон за „ персоналната му поддръжка и уговорката най-престижният мач в европейския клубен футбол да бъде преместен във Франция във време на несравнима рецесия “.

„ Заедно с френското държавно управление, УЕФА ще поддържа напълно напъните на голям брой заинтригувани страни за обезпечаване на сигурността и избавяне на футболистите и техните фамилии в Украйна, които са изправени пред тежки човешки премеждия, опустошения и разселване ", се споделя още в известието на УЕФА.

Не за първи път мястото на Финала в Шампионска лига се трансформира. През последните два сезона пандемията от ковид направи по този начин, че на два пъти Истанбул не успяваше да одобри значимия мач, като през 2020 година разногласието сред Байерн Мюнхен и Пари Сен Жермен се реши в Лисабон, а година по-късно Челси завоюва втората си купа от конкуренцията, побеждавайки Манчестър Сити в Порто.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР